Contact Personen


Secretariaat Bestuur a/i
N: Jan Akkermans
A: p/a Kristalsingel 28, 4754 BG Stampersgat
T: 06 51 24 32 34
E: info.woshalderberge@gmail.com


Secretariaat Fractie
N: Carel Roovers
A: Dorpstraat,  Oud Gastel
T: 06 81 61 63 60
E: info.woshalderberge@gmail.com


InschrijvenLinks


 


  Al 45 jaar, uw lokale partij

 

  EERLIJK, BETROKKEN EN   

  BETROUWBAAR

 

 

 

 


Geschiedenis

De Werkgroep Oud Gastel - Stampersgat is in 1973 ontstaan als politieke groepering binnen de toenmalige gemeente Oud en Nieuw Gastel.

Vrij snel daarna heeft de Werkgroep Oud Gastel - Stampersgat ook bestuurlijke

verantwoording gedragen. Dat betekent dat naast raadsleden de Werkgroep ook veelal een wethouder heeft geleverd.

Vanaf de gemeentelijke herindeling in 1997, toen de gemeenten Oud en Nieuw Gastel, Hoeven en Oudenbosch de gemeente Halderberge zijn gaan vormen, heeft de Werkgroep haar succesvolle bestaan kunnen continueren.

Immers, alle jaren heeft de Werkgroep Oud Gastel - Stampersgat een wethouder geleverd.

De Werkgroep heeft zelfs de eerste burgemeester van Nederland geleverd uit een plaatselijke politieke partij, Gerard Rabelink is als burgemeester in 2003 naar de gemeente Maasbree gegaan. Sinds 2009 is hij burgemeester van de gemeente Schouwen Duiveland geworden.

Na de verkiezingen van 2002 is de Werkgroep Oud Gastel - Stampersgat de grootste lokale partij.

De voorzitter Anita Olsthoorn volgde hem op als wethouder welzijn, zorg, sport, kunst en cultuur.

De verkiezingen van 6 maart 2006 was voor de Werkgroep Oud Gastel – Stampersgat een groot succes.

De inwoners van Oud Gastel en Stampersgat hadden veel stemmen op de partij uitgebracht. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg de WOS 4 zetels in de gemeenteraad en werd de tweede partij binnen de gemeente Halderberge. Jan Akkermans, voormalig voorzitter, begon als nieuw gemeenteraadslid. Onze lijsttrekker Anita Olsthoorn bleef wethouder.

Deze nieuwe coalitie was echter niet onder een goed gesternte geboren en werd in november 2007 beëindigd. De WOS kwam in de oppositie terecht en heeft tot de verkiezingen van 2010 met veel inzet de belangen van de inwoners verdedigd onder leiding van de fractievoorzitter Gert Logt.  Maart 2010 kreeg de WOS de bevestiging dat zij ook in deze jaren het vertrouwen van zijn kiezers heeft weten te behouden en kon met 4 zetels verder. De lijsttrekker Jan Akkermans werd wethouder Ruimtelijke Ordening. Anita Olsthoorn werd het nieuwe raadslid.

Buiten de bovengenoemde leden willen we ook Ton Santegoeds noemen, een zeer gewaardeerd raadslid die nauw betrokken is bij de gemeenschap van Halderberge en speciaal aandacht heeft voor de ouderen, WMO, AFC, hoogspanninglijn en natuurlijk ook Stampersgat in het algemeen. Elly van Dorst werd benoemd tot raadslid na het vertrek, wegens verhuizing buiten Halderberge, van John Mertens in 2011.

Sinds de gemeenteraadverkiezingen van 2014 is de WOS als coalitiepartij actief in de Halderbergse gemeenteraad met 3 raadsleden, zijnde Carel Roovers (fractievoorzitter), Anita Olsthoorn en Ton Santegoeds. Tevens had de WOS wederom Jan Akkermans als wethouder in het college tot februari 2016 waarna Hans Wierikx hem opvolgde zodat Jan van zijn welverdiende pensioen kon gaan genieten.

In 2018 vonden wederom de gemeenteraadsverkiezingen plaats en heeft WOS Halderberge een geslaagde campagne gevoerd. Met veel nieuwe gezichten en een geactualiseerde kieslijst werd een prachtig resultaat neergezet. WOS Halderberge zet de traditie als coalitieparij voort met 3 zetels in de gemeente raad, zijnde Carel Roovers (fractievoorzitter), Nel de Ruiter en Anton Tielen. Hans Wierikx start aan zijn 2 periode als Gastelse wethouder. Zijn portefeuille is Ruimtelijke Ordening, Sport, Duurzaamheid en Cultuur.